Peste două treimi dintre oameni înclină capul spre dreapta când se sărută (studiu)

Un studiu internațional sugerează că oamenii în general au tendința de a-și înclina capul spre dreapta când își sărută partenerii de viață, fapt ce ar putea avea implicații pentru neuroștiință și științele cognitive, informează Xinhua.


b361e162-4532-418f-a79c-d3198bbd07ce

Conform unui studiu academic publicat recent în jurnalul ”Scientific Reports”, peste două treimi dintre cei care inițiază un sărut și dintre cei care se lasă sărutați au tendința de a-și îndrepta capetele către dreapta.

De asemenea, potrivit cercetării, bărbații sunt cu 15% mai predispuși să inițieze un sărut în comparație cu femeile.

Specialiștii în psihologie și neurocercetătorii de la universitățile Bath Spa din Marea Britanie și Dhaka din Bangladesh au invitat 48 de cupluri căsătorite să se sărute în intimitatea locuințelor lor, iar după acest lucru au fost rugați să meargă în încăperi diferite, să deschidă un plic și apoi să descrie, în mod independent de partenerii lor de viață, diverse aspecte ale sărutului.

Mediul în care partenerii se sărutau a fost considerat semnificativ, acest gest nefiind observat în mod obișnuit în public în Bangladesh și putând fi supus cenzurii la televiziune sau în cinematografia din acest stat.

Conform unui comunicat de presă emis luni, noua cercetare realizată după mai multe studii efectuate anterior în țări vestice asupra unor cupluri care s-au sărutat în zone publice, este prima care analizează o tendință inerentă de a îndrepta capul într-o parte…

citeste mai mult aici

categorii
Lifestyle
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE