Pirtea (PNL Timiș): ''Incapacitatea statului de a oferi tinerilor șansa unui viitor decent este evidentă

Deputatul PNL Marilen Pirtea susține că incapacitatea statului de a oferi tinerilor șansa unui viitor decent este evidentă în condițiile în care unul din doi absolvenți de gimnaziu nu promovează Bacalaureatul, adăugând că ratele de promovare cresc pentru că mulți tineri nu mai dau acest examen.


f541a1fa-3ce2-40eb-959d-40f8bfda6b17

”Incapacitatea statului român de a le oferi tinerilor șansa unui viitor decent este evidentă în momentul în care ne dăm seama că aproape jumătate dintre absolvenții de gimnaziu ajung să nu promoveze bacalaureatul. Realitatea este cosmetizată de statistici. Dacă ne uităm la ratele de promovabilitate a examenului de bacalaureat, observăm că acestea se înscriu pe o tendință ascendentă, dar dacă ne raportăm la numărul elevilor care au absolvit gimnaziul, vom vedea că, în medie, aproape unul din doi elevi nu obțin diploma de bacalaureat”, arată Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest Timișoara, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Potrivit acestuia, cifrele sunt preluate dintr-o analiză a specialiștilor de la Centrul de Politici Publice al Universității de Vest din Timișoara, iar concluzia acestora este alarmantă, întrucât ratele de promovare a Bacalaureatului cresc pentru că mulți tineri nu mai dau acest examen.

”Această situație este una foarte nefericită pentru fiecare dintre noi, în primul rând pentru tinerii care ajung să renunțe la bacalaureat. Prea puțini dintre ei găsesc o alternativă în învățământul profesional. Ce se întâmplă cu…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE