Politica monetară a BCE nu poate opri aprecierea obligaţiunilor est europene – Bloomberg

Nici măcar Mario Draghi nu poate opri revenirea în acest an a pieţelor de obligaţiuni din Europa de Est, consideră analiştii intervievaţi de Bloomberg.


Obligaţiunile în monedă locală emise de Polonia şi Ungaria s-au apreciat luna aceasta pe fondul îngrijorărilor că Banca Centrală Europeană este pe punctul de a-şi reduce stimulentele. Această apreciere vine după ce, în al doilea trimestru al acestui an, obligaţiunile din Europa de Est au generat un randament de 6,7%, cel mai bun randament de pe pieţele emergente.

Îmbunătăţirea datelor economice şi randamentele, în medie de patru ori mai mari decât cele oferite de obligaţiunile germane, îi determină pe investitori să revină în regiunea Europei de Est, la un an după ce unii dintre cei mai mari investitori mondiali în obligaţiuni au plecat să caute randamente mai mari în altă parte.

‘Europa de Est este regiunea care ne place, pentru că fundamentele se îmbunătăţesc. În acelaşi timp, dobânzile îţi oferă în continuare randamente pe măsură ce situaţia din Europa începe să se normalizeze’, a declarat, săptămâna trecută, Sergio Trigo Paz, director pentru obligaţiuni emergente la BlackRock.

Randamentele pentru obligaţiunile germane au urcat la 0,6%, cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni, după data de 28 iunie, când Mario Draghi a declarat că evoluţia economiei din zona euro creează spaţiul necesar pentru diminuarea achiziţiilor de obligaţiuni ale BCE. Această creştere a redus decalajul dintre obligaţiunile germane şi cele ungare la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi a coborât…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE