Politica monetară a BCE nu poate opri aprecierea obligațiunilor est-europene

Nici măcar Mario Draghi nu poate opri revenirea în acest an a piețelor de obligațiuni din Europa de Est, consideră analiștii intervievați de Bloomberg.


7020be14-4326-4084-af28-adeebc7b5b16

Obligațiunile în monedă locală emise de Polonia și Ungaria s-au apreciat luna aceasta pe fondul îngrijorărilor că Banca Centrală Europeană este pe punctul de a-și reduce stimulentele. Această apreciere vine după ce, în al doilea trimestru al acestui an, obligațiunile din Europa de Est au generat un randament de 6,7%, cel mai bun randament de pe piețele emergente.

Îmbunătățirea datelor economice și randamentele, în medie de patru ori mai mari decât cele oferite de obligațiunile germane, îi determină pe investitori să revină în regiunea Europei de Est, la un an după ce unii dintre cei mai mari investitori mondiali în obligațiuni au plecat să caute randamente mai mari în altă parte.

„Europa de Est este regiunea care ne place, pentru că fundamentele se îmbunătățesc. În același timp, dobânzile îți oferă în continuare randamente pe măsură ce situația din Europa începe să se normalizeze”, a declarat, săptămâna trecută, Sergio Trigo Paz, director pentru obligațiuni emergente la BlackRock.

Randamentele pentru obligațiunile germane au urcat la 0,6%, cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni, după data de 28 iunie, când Mario Draghi a declarat că evoluția economiei din zona euro creează spațiul necesar pentru diminuarea achizițiilor de obligațiuni ale BCE. Această creștere a redus decalajul dintre…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE