Ponta: Conflictul a pornit de la faptul că Dragnea nu poate fi prim-ministru

Conflictul dintre președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul că Dragnea nu poate să fie prim-ministru, a afirmat, luni seară, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta.


1e1623ce-9413-430f-9d24-06dc9ac02103

„Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul că domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru și atunci oricine e prim-ministru e rău”, a declarat Ponta, la TVR 1.

Întrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea să declanșeze această criză, Ponta a răspuns: „Decizia Curții Constituționale, (…) cea referitoare la faptul că domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru”.

Potrivit lui Victor Ponta, din cauza acestei decizii „n-a mai mers planul”.

„Ideea aceea, care a fost în ianuarie, ‘Dom’le, îl punem pe Grindeanu, stă și el câteva luni, contestăm la Curte, Avocatul Poporului și Curtea spune ‘Domnul Dragnea poate fi prim-ministru’ (…), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea și, dacă Iohannis nu vrea să-l pună, îl suspendă’ (…), n-a ieșit, din două motive. Unu — Curtea Constituțională a zis că ‘Nu’ — și doi — (…) după vizita de la Washington, uitați de povestea cu suspendarea (…) S-a dus”, a mai afirmat Ponta.

În opinia lui Victor Ponta, premierul Sorin Grindeanu a fost „prea umilit”.

„Pur și simplu a fost prea umilit. (…) Cum poți tu să faci un raport — l-a făcut domnul Vâlcov, dar mă rog, l-a făcut la solicitarea domnului Dragnea — în care în primul rând să spui tu despre propriul tău guvern că e cel mai prost, cel mai slab, că nu e…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE