Ponta spune că nu va face parte dintr-un viitor Guvern pentru că are "o istorie mai specială" cu Iohannis

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a afirmat, luni, că nu va face parte dintr-o viitoare structură a Guvernului Grindeanu, din cauză că are „o istorie mai specială” cu președintele Klaus Iohannis.


ce0eb510-4bac-4134-86cb-1d0840b75b9b

Întrebat la TVR 1 dacă va face parte dintr-o viitoare structură a Guvernului Grindeanu, Ponta a răspuns: „Nu. (…) Nu că nu vreau, nu pot. (…) Eu n-am o problemă legală, am o problemă politică, și anume (…) eu nu mă duc să-l rog pe domnul Iohannis și domnul Iohannis nu cred că mă vrea pe mine. (…) Noi doi avem o istorie mai specială, ca să zic așa”.

Totodată, chestionat dacă încă doi ani de acum înainte nu va mai deține nicio funcție executivă în România, Ponta a declarat: „Sper să n-am dreptate, dar domnul Iohannis ar putea să stea ceva mai mult de doi ani”.

Victor Ponta a mai spus că, în eventualitatea în care nu va fi adoptată moțiunea de cenzură, va rămâne alături de premierul Sorin Grindeanu până formează Guvernul Grindeanu 2.

„Am studiat încă o dată Statutul deputatului și senatorului, ca să fiu sigur că incompatibilitatea în care mă aflu acum are ca prevedere legală 15 zile să anunț Birourile permanente și 30 de zile să mă decid și am fost corect de la început, am spus ‘(…) vreau să rămân deputat, nu rămân secretar general al Guvernului’. (…) Rămân cu domnul Grindeanu până formează guvernul Grindeanu 2, după care mă întorc în Parlament”, a spus Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a precizat că a acceptat să ocupe…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE