Poziţia în care dormi te poate predispune la anumite afecţiuni

Un aspect destul de important atunci când ne referim la odihna nocturnă este legat de poziţia în care dormi, aceasta poate să spună multe desptre personalitatea ta dar şi despre bolile la care poţi fi predispus.


Astfel, potrivit celor de la dailymail.co.uk, aproximativ 95% din populaţie doarme în aceiaşi poziţie pe parcursul nopţii, schimbând foarte rar poziţia de dormit.

Încăpăţânarea, dorinţa de a domina, îngrijorarea, stresul exagerat dar şi alte detalii le poţi afla, observând cum obişnuieşte cel de lângă tine să doarmă.

Dormitul pe o parte

Adoptarea acestei poziţii are principalul beneficiu că reduce refluxul de acizi gastrici, indigestia, însă ajută la formarea prematură a ridurilor, afirmă profesorul Jim Horne de la Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughboroug.

Refluxul gastro-esofagianse produce atunci când acidul din stomac ajunge în esofag. Această aciditatea  se produce din în momentul în care se slăbeşte sfincterul esofagian inferior şi provoacă în felul acesta atât durere cât şi arsuri.

Vestea bună este că această problemă se poate rezolva cu uşurinţă adoptând poziţia de dormit pe partea stângă a corpului.

Rezolvarea acestei probleme este dormitul pe partea stanga a corpului.

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide mai ales spre finalul sarcinii.

Dormitul pe spate

Extrem de benefic atunci când suferi de artrită, dureri articulare, mai ales pentru că în felul aceasta greutatea…

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE