Președintele Iohannis, decorat cu Ordinul 'Sf Gheorghe': Îl dedic prieteniei româno-germane pe care o prețuim foarte mult

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Președintele Klaus Iohannis a primit marți, la Berlin, Ordinul ”Sfântul Gheorghe” de la prof. Hans-Joachim Frey, directorul artistic și președintele Balului Operei „Semper” din Dresda.


48785376-699d-4de5-9ef4-c2feed66429f

„Primesc cu mare plăcere Ordinul ‘Sfântul Gheorghe’ și îl dedic prieteniei româno-germane pe care o prețuim foarte mult. Numele Ordinului — Sfântul Gheorghe — poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european și internațional actual”, a subliniat șeful statului, la evenimentul care a avut loc la Ambasada României la Berlin.

Potrivit acestuia, pentru viitorul proiectului european, solidaritatea și înțelegerea sunt vitale.

”Este nevoie de pragmatism și credibilitate. Important este ca Uniunea Europeană să-și protejeze valorile în mod credibil și să găsească acele căi potrivite pentru a fi mai aproape de cetățenii ei. Europa reprezintă democrație, pluralism, toleranță și diversitate. Toate acestea nu sunt în niciun caz slăbiciuni și a ne implica în favoarea lor este un lucru care trebuie făcut. România a demonstrat că este un partener predictibil și de încredere, atât ca membru deplin al UE de 10 ani, cât și împlinindu-și îndatoririle euroatlantice în ce privește securitatea și apărarea comună”, a arătat președintele Iohannis.

Acesta a remarcat că, în contextul crizelor complexe din regiune, cooperarea dintre România și Germania a…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE