Primarul din Miercurea Ciuc i-a oferit steagul secuiesc lui Iohannis! Reacția președintelui


Primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, i-a făcut un cadou neașteptat președintelui Klaus Iohannis, iar răspunsul șefului statului a fost pe măsură.

<!– this part to be placed in section, in the place, where the ad should be delivered —


„Vă dăruiesc un steag în culoarea cravatei dumneavoastră”, i-a spus preşedintelui primarul Raduly Robert Raduly.

Klaus Iohannis a reacționat ferm și le-a cerut consilierilor săi steagul României, pe care i l-a înmânat lui Raduly Kalman


Șeful statului a vizitat , marţi, în judeţele Harghita şi Covasna, unde a participat la dezbateri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai asociaţiilor profesionale.

Preşedintele a afirmat că descentralizarea este obligatorie în România, iar regionalizarea este „de dorit”, însă s-a arătat împotriva ideii autonomiei, după ce şeful CJ Covasna a cerut acest lucru pentru zona Ţinutului Secuiesc, explicând că este o idee respinsă şi la nivel european, pentru că „inhibă dezvoltarea”.

„Există trei teme politice la care cred că vă aşteptaţi să mă refer – descentralizarea, regionalizarea şi autonomia. România are mare nevoie de creştere economică şi de modernizarea administraţiei. În lumina acestor obiective cred că descentralizarea este obligatorie, fiindcă aleşii locali ştiu cel mai bine de ce are nevoie comunitatea şi trebuie să dispună de instrumentele…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE