Proiect de ordin: Fiscul va transmite online actele de executare către instituţiile de credit

Ministerul Finanţelor a publicat vineri un proiect de ordin privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora. De asemenea, se vor urmări sumele ce fac obiectul popririlor bancare.Proiect de ordin: Fiscul va transmite online actele de executare către instituţiile de credit (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

În documentul publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor se arată că acest proiect este necesar deoarece este nevoie de o comunicare rapidă şi eficientă cu instituţiile de credit, în ceea ce priveşte comunicarea actelor de executare prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.

„Prin acest proiect de ordin a fost stabilită platforma informatică prin care se va realiza comunicarea către instituţiile de credit a actelor de executare emise de organele fiscale centrale, respectiv sistemul informatic pus la dispoziţie acestora de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în spaţiul privat de pe portalul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, un sistem informatic prin care utilizatorii fac upload şi download de documente”, se arată în nota de fundamentare.

În prezent, prin acest sistem informatic se realizează furnizarea de informaţii de către instituţiile de credit, în baza prevederilor art. 61 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările si completările ulterioare.

“De asemenea, a fost reglementat încheierea unui Protocol de colaborare între…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE