Raetchi: PSD tergiverseaza ingrijorator inzestrarea Armatei. Implicarea insistenta a lui Dragnea in subiect, desi nu e membru CSAT, nu este de bun augur

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedintele Comisiei de Aparare, afirma intr-un comunicat de presa ca PSD nu face nimic in chestiunea inzestrarii efective a Armatei si il acuza pe Liviu Dragnea ca se implica intr-o tema pentru care nu are atributii, cu insistenta.

„Desi a fost aprobat de cateva luni, Memorandumul pentru Aparare – a carui adoptare a fost tergiversata saptamani bune in Parlament tot de actuala majoritate condusa de PSD – nu a produs niciun rezultat. Avem fonduri alocate doar teoretic militarilor, in practica nu s-a demarat nimic concret, desi am ajuns la jumatatea anului. Chiar daca mingea este acum in terenul ministerului Apararii si au fost demarate procedurile, PSD nu face nimic concret, totul a ramas la stadiul de promisiuni. Memorandumul pentru Aparare a stabilit o foaie de parcurs si de achizitii  foarte clara dar, cu toate acestea, batem pasul pe loc. In plus, este ingrijorator faptul ca presedintele Iohannis a fost nevoit sa retraga de pe ordinea de zi a CSAT planul pentru inzestrarea Armatei pentru urmatorii 10 ani, dupa ce a constatat ca documentul venit de la Ministerul Apararii nu respecta obligativitatea alocarii a 2% din PIB. Guvernul pare sa nu aiba nici cea mai vaga idee de abordarea noastra strategica in NATO”, afirma Raetchi, citat in comunicat.


El afirma ca „un semn de intrebare tot mai serios este ridicat de insistenta cu care Liviu Dragnea se implica in subiect, fara a avea o calitate oficiala si accesul CSAT necesar.”

„Zilele trecute, acesta si-a asumat discutii pe subiectul armamentului in Israel. Anterior, in aprilie, Liviu Dragnea a tinut sa il contrazica pe seful Statului…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE