Recomandări TV. Bărbaţi ce luptă cu zei, cu neîncrederea celorlalţi şi cu legea, în …

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care noi le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri.


Documentar. Dalida pour toujours
Luni, de la ora 22:00, TV5 Monde
Din Cairo până la Paris, urmărim viața personală şi cariera micuţei Yolanda, devenită legendara Dalida. Timp de 30 de ani, vedeta muzicii franceze a explorat stilurile şi genurile muzicale, cunoscând un succes enorm, dar o fericire personală cu suişuri şi coborâşuri. Realizatorul Michel Dumoulin a urmărit-o timp de trei ani.

Născută în Egipt, în 1933, din părinți italieni, fascinanta Dalida (Yolanda Cristina Gigliotti) a scris istorie, fiind prima artistă câștigătoare a Discului de diamant. Pleacă la Paris, în căutarea gloriei, unde, într-o perioadă de restriște financiară, singurul prieten îi este un vecin de bloc: Alain Delon, rebelul filmului francez, care avea să devină unul dintre cei mai iubiți actori ai cinematografiei mondiale. Amândoi, în exact aceeași situație, la început de carieră. „Ea venea din Orientul Apropiat, cu un singur bagaj: un titlu de Miss Egipt 1954. (…) Zece ani mai târziu, devenise Dalida, iar eu, Delon”, povestește actorul în cartea sa biografică, Les femmes de ma vie, citată de Paris Match.

Fantasy. Clash of the Titans (2010)
Marţi, 20 iunie, ora 18:00, TNT  
Povestea e clasică, deci arhi-cunoscută, dar pe fondul unui spectacol vizual atât de fascinant promisiunea făcută de Hades (Ralph Fiennes), că…

citeste mai mult aici

categorii
Filme / TV
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE