Româncele ocupă doar 10% din locurile în consiliile de administrație a companiilor mari listate (studiu)

România este în urma celorlalte țări din Uniunea Europeană cu doar 12% dintre pozițiile non-executive ocupate de femei, față de media UE de 23%, iar în consiliile de administrație a companiilor mari listate femeile ocupă doar 10% din aceste locuri, relevă un studiu Deloitte.


88079f89-e2e9-4f83-a0b3-78669d4dcc9f

„În România, femeile ocupă 10% din locurile din consiliile de administrație a companiilor mari listate, 12% din rolurile non-executive ale celor mai bine cotate companii și 15% din locurile din consiliile de supraveghere ale tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București. România este în urma celorlalte țări din Uniunea Europeană cu doar 12% dintre pozițiile non-executive ocupate de femei, față de media UE de 23%. Norvegia, prima țară care a introdus o cotă de diversitate, are procentul cel mare de femei în consiliile de administrație (42%). În Marea Britanie nu există cotă pentru diversitatea de gen, dar 20% dintre locurile din consilii și 3% din pozițiile de conducere din consilii sunt ocupate de femei. Procentul de femei din consiliile de administrație a crescut până la 28% în Italia, însă numărul femeilor care prezidează consiliile a scăzut cu 14% din 2015 și până acum până la 9%”, arată a cincea ediție a studiului Deloitte Women in the Boardroom.

Totodată, la nivel global, numărul de femei prezente în consiliile de administrație s-a dublat sub conducerea unei femei (29%), față de consiliile de administrație prezidate de un bărbat (16%).

Conform sursei citate, procentele…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE