Românii preferă casele eficiente energetic în locul celor mobilate cu gust

Potrivit acestuia, majoritatea germanilor ar dori însă să cheltuiască mai mult pe mobilă elegantă decât pe dispozitive care ar îmbunătăţi eficienţa energetică.


Pe de altă parte, 16% dintre cei chestionaţi au recunoscut că ar fi mai degrabă tentaţi să îşi schimbe mobilierul din casă cu unul elegant, în vreme ce 11% şi-ar cumpăra fără să clipească aparatură electronică high-tech. 

Vechea preocupare a românilor de a-şi extinde spaţiul de locuit se regăseşte şi ea în sondajul menţionat, 10% dintre respondenţi afirmând că fix asta ar face cu banii, în ipoteza ăn care ar dispune de ei.

Lideri în ceea ce priveşte preferinţa pentru investiţiile în eficienţa energetică sunt maghiarii. Mai mult de jumătate din cei intervievaţi (51%) au declarat că ar investi în măsuri de economisire a energiei, în timp ce doar 18% ar prefera să-şi redecoreze casele.

Şi în Italia există o preferinţă pentru conservarea energiei, 37% dintre respondenţii de aici afirmând că ar investi banii în astfel de proiecte fără să ezite. În Marea Britanie, rezultatul a fost unul deosebit, deoarece pentru cei de aici nici conservarea energiei, nici mobilierul de bun gust nu sunt importante. 

Astfel că 21% au declarat că şi-ar dori mult mai mult spaţiu şi ar cheltui banii pe o anexă a gospodăriei.

Aceste rezultate fac parte din sondajul „Living in Europe”, în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat aproximativ 8 000 de persoane în Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria în…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE