Sadiq Khan, primarul Londrei: Donald Trump nu ar trebui să fie primit pe covorul roşu

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, luni, că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu ar trebui să fie primit pe covorul roşu în momentul în care va efectua o vizită de stat în Marea Britanie din pricina diferenţelor de opinie dintre Trump şi britanici, relatează The Telegraph.Sadiq Khan, primarul Londrei: Donald Trump nu ar trebui să fie primit pe covorul roşu

„O vizită de stat este diferită de o vizită normală, iar într-un moment când preşedintele american susţine politici pe care mulţi le resping în ţara noastră, nu sunt sigur că este oportun ca Guvernul nostru să întindă covorul roşu”, a declarat Khan.

Recent, Khan l-a mai criticat pe Trump pentru politicile pe care primarul londonez le-a considerat anti-musulmane. În plus, preşedintele SUA nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe Sadiq Khan după atacurile teroriste din Londra ce au omorât şapte persoane. În acel moment, primarul Londrei a declarat că nu este nici un motiv de panică, iar Trump a catalogat această aserţiune drept patetică.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a înaintat o invitaţie preşedintelui SUA pentru o vizită oficială în ianuarie 2018, iar Casa Albă a confirmat săptămâna trecută că vizita de stat a preşedintelui Trump va fi amânată până în 2018. Amânarea vizitei de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie s-a produs pe fondul îngrijorărilor cu privire la eventuale proteste masive organizate la Londra împotriva venirii preşedintelui american în Marea Britanie.

Trump s-a întâlnit cu premierul May la…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE