Săptămâna One World Romania. Cele şapte filme care vor fi proiectate la Rezidenţa Scena 9 VIDEO

În 2017, One World Romania continuă programul cu o serie nouă de filme, în mai multe locaţii alternative, vechi si noi. Pentru că, pe de o parte, aceste filme vorbesc despre oamenii de lângă noi şi problemele lor, iar aceste poveşti trebuiesc spuse. Şi, pe de altă parte, pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuţinat, restrângând şi mai mult accesul publicului la cultură. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în oraşele mici şi de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor şi al altor locuri populare. Aceste locaţii oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar şi public şi creează o atmosferă intimă în care vizionarea şi dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori şi experţi, devine o experienţă. 


În 2015, Asociaţia One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuţie alternativă de film documentar ce îşi propune să completeze distribuţia clasică şi să aducă filmul documentar mai aproape de public.

Programul a fost iniţiat de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă, împreună cu parteneri din alte patru ţări central şi est-europene (Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România). În 2016, alte două ţări s-au alăturat programului (Polonia şi Norvegia), primele două ediţii KineDok încheindu-se  cu un bilanţ de 492 de proiecţii organizate în 37 de locaţii din 27 de oraşe din România.

Program filme: 

 


24 iulie, ora 21:00
Un film autist normal 

„Pentru…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE