Scriitorul rus Evgheni Vodolazkin va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii din Bucureşti

Cu o zi înainte, miercuri, de la ora 18.00, în Sala de Consiliu a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Evgheni Vodolazkin se va întâlni cu studenţii în cadrul unui dialog cu tema „Laur – de la cunoştere la tăcere” moderat de Madeea Axinciuc şi organizat de Programul de Studii Religioase – Texte şi tradiţii al Universităţii din Bucureşti. 


De asemenea, joi, după ce autorul va primi titlul de Doctor Honoris Causa, acesta va susţine, începând cu ora 18.30, şi o sesiune de autografe la librăria Humanitas Kretzulescu.

Cel mai recent roman al scriitorului rus, „Aviatorul”, apărut în primăvara acestui an la Editura Humanitas Fiction, a devenit la scurt timp bestseller, ocupând şi la recentul Salon Internaţional de Carte din Bucuresţi, Bookfest 2017, prima poziţie în topul editurii.

„Romanul lui Vodolazkin este prilejul unei reflecţii etice legate de valoarea vieţii omeneşti, de căinţă şi de iertare”, a spus  Horia-Roman Patapievici

Evgheni Vodolazkin  s-a născut în 1964 la Kiev, unde şi-a făcut studiile universitare. Este doctor în ştiinţe filologice, specialist în literatura rusă veche. Din 1990 devine cercetător la Institutul Literaturii Ruse (Puskinskii Dom) din Sankt-Petersburg. Este autorul a peste o sută de lucrări ştiinţifice, a contribuit la elaborarea enciclopediei „Cântec despre oastea lui Igor” şi a Bibliotecii literaturii Rusiei Vechi, precum şi a lucrării „Cuvioşii Kiril, Ferapont şi Martinian din Belozersk”. În 1992, la invitaţia Universităţii din München, şi-a…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE