Secretarul de stat George Ciamba a participat la reuniunea cu miniștrii de externe ai statelor din Parteneriatul Estic

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale și Strategice în Spațiul Euro-atlantic, George Ciamba, a participat luni la reuniunea comună a miniștrilor de externe din statele membre ale UE cu omologii lor din statele Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.


9bd74c47-ad96-4e36-991f-03e4aa4f8544

„Discuțiile au prilejuit un schimb deschis de opinii între oficialii europeni și omologii din statele partenere din Vecinătatea Estică, reieșind interesul general pentru o relație consolidată, care să urmărească obiective concrete, a căror implementare până în anul 2020 să aducă beneficii directe cetățenilor statelor PaE. Au fost exprimate opinii în sprijinul eficientizării cadrului multilateral de cooperare și sincronizării proiectelor din cadrul platformelor tematice”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, în perspectiva negocierii Declarației comune a Summit-ului din 24 noiembrie, a reieșit sprijinul general pentru un text politic succint, care să reitereze interesul pentru o cooperare cât mai strânsă, adaptată ambițiilor politice ale fiecărui stat partener.

Secretarul de stat George Ciamba a subliniat în intervenția sa importanța consolidării Parteneriatului Estic în contextul regional marcat de multiple provocări, acesta reprezentând cadrul prioritar prin care UE și statele partenere pot contribui la asigurarea stabilității, securității și prosperității în regiune, inclusiv prin consolidarea rezilienței partenerilor și…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE