Senatorul republican John McCain critică Administraţia Trump pe tema situaţiei din Afganistan

Senatorul John McCain, fost candidat al Partidului Republican la preşedinţia Statelor Unite, a afirmat că Administraţia Trump nu are nicio strategie în ceea ce priveşte Afganistanul, unde sunt staţionaţi 8.400 de militari americani, potrivit CBS News.Senatorul republican John McCain critică Administraţia Trump pe tema situaţiei din Afganistan

”Săptămâna trecută, secretarul pentru Apărare Mattis a afirmat în cadrul Comitetului pentru forţe armate din Senat că nu câştigăm în Afganistan. Şi totuşi, la şase luni de la instalarea noii administraţii, tot nu a prezentat o strategie”, a declarat senatorul.

McCain este de părere că, în cazul în care Administraţia Trump nu va reuşi să dezvolte o strategie de succes, Congresul va trebui să joace un rol mai important.

”După aproape 16 ani de război suntem într-un impas în Afganistan. Mai rău, nu avem nicio strategie să ieşim din acest impas şi să obţinem victoria”, a adăugat senatorul republican.

Ca reacţie la criticile aduse de McCain, generalul Joseph Dunford, şeful Statului Major, a declarat că Administraţia Trump efectuează o evaluare strategică a situaţiei din Afganistan, care va fi finalizată la mijlocul lunii iulie.

Totodată, Pentagonul are în plan trimiterea de noi trupe în Afganistan. Astfel, între 3.000 şi 5.000 de militari ar urma să se alăture trupelor deja prezente în Afganistan. Decizia dislocării de noi trupe ar urma să fie anunţată de Jim Mattis, secretarul american pentru Apărare, în următoarele zile.

<a href=""…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE