Sibiu: Bucătari olari din trei țări se vor întrece la sfârșitul săptămânii în Muzeul ASTRA

Mai mulți bucătari olari, care își creează singuri oalele în care gătesc, din România, Ungaria și Bulgaria, se vor întrece în preparate tradiționale, timp de trei zile, de vineri până duminică, în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, potrivit unui comunicat de presă remis luni, AGERPRES.


a40e4edd-f2ee-4e51-ae49-dd7e3abf4127

„În perioada 19-23 iulie 2017, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc cea de-a V-a ediție a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Saschiz. Pe parcursul a trei zile, olari din România, Ungaria și Bulgaria se vor întrece la roata olarului și vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, rețete tradiționale. Comisiile de jurizare alcătuite din speciali?ti în domeniu vor desemna cei mai buni olari și cei mai buni bucătari — olari”, se arată în comunicat.

„Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt invitați să participe la demonstrațiile de olărit și de gătit sau să cumpere vase frumoase, bine arse, în care mâncarea își păstrează în întregime gustul natural.’, a declarat Karla Roșca, muzeograf la Muzeul ASTRA.

În perioada 21-23 iulie 2017 în Târgul de țară se vor organiza ateliere de olărit pentru copii și adulți.

Demonstrațiile culinare se vor desfășura la Târgul de țară din Muzeul în aer liber de vineri (21 iulie) până duminică (23 iulie) începând cu ora 9.30. Olarii-bucătari vor găti în vase de lut pe vatră deschisă sau în cuptor rețete tradiționale bulgărești,…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE