Siegfried Mureşan: România riscă să piardă găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului din cauza crizei PSD

„Criza politică declanşată de PSD pune în pericol încă un obiectiv important stabilit de România: relocarea, după Brexit, a Agenţiei Europene a Medicamentului din Marea Britanie în ţara noastră. Am pornit deja cu stângul în bătălia noastră cu celelalte state care doresc relocarea Agenţiei pe teritoriul lor. Negocierile oficiale privind relocarea agenţiilor de pe teritoriul Marii Britanii vor începe la Bruxelles încă de săptămâna aceasta, în cadrul Consiliului Afaceri Generale de astăzi, 20 iunie, şi al Consiliului European din 22 – 23 iunie, iar mandatul de negociere al României a fost discutat ieri la Guvern de ministrul demisionar al Afacerilor Externe, Ana Birchall. Un mandat negociat de un ministru demisionar cu două zile înainte de o moţiune de cenzură nu poate avea legitimitate în faţa celorlalţi înalţi oficiali europeni”, se arată într-un comunicat remis de echipa de comunicare a deputatului european Siegfried Mureşan pentru Adevărul.


Parlamentarul european sublinează importanţa existenţei pe teritoriul ţării noastre a unei agenţii europene, aspect ce va duce la o creştere economică prin locurile de muncă nou create şi  de investitorii noi care ar urma să vină în România odată cu relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului în ţara noastră.

„Agenţia Europeană a Medicamentului este râvnită de toate statele membre ale Uniunii Europene, dar mai ales de cele care nu deţin încă nicio agenţie europeană pe teritoriul lor, Bulgaria, Croaţia, Cipru, România şi Slovacia. Statul care va reuşi să obţină…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE