S&P ar putea retrograda ratingul Marii Britanii înainte ca termenii Brexitului să fie cunoscuţi

Agenţia de evaluare S&P Global ar putea să nu aştepte stabilirea termenilor divorţului dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană înainte de a lua o decizie cu privire la ratingul suveran al Marii Britanii, cel mai probabil o decizie de retrogradare, a declarat marţi directorul diviziei de ratinguri suverane de la S&P, Moritz Kraemer, transmite Reuters.


Imediat după votul din luna iunie a anului trecut în favoarea Brexitului, S&P Global a coborât ratingul Marii Britanii cu două trepte, până la ‘AA’ cu perspectivă negativă.

Întrebat dacă S&P va aştepta finalizarea negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană pentru a adopta o nouă acţiune vizând ratingul de ţară, Moritz Kraemer a răspuns: ‘nu, nu trebuie să aşteptăm(…)Vom revizui ratingul Marii Britanii la fiecare şase luni, şi dacă va fi necesar chiar mai des. Vom urmări implicaţiile economice, implicaţiile pentru finanţele publice, implicaţiile constituţionale precum situaţia din Scoţia şi lucruri precum moneda şi dacă îşi va menţine statul de valută de rezervă’. Kraemer a mai spus că cel mai probabil următoarea acţiune asupra ratingului Marii Britanii va fi una de retrogradare, având în vedere că în prezent perspectiva asociată este una negativă.

Negocierile pentru o ‘retragere ordonată’ a Marii Britanii din Uniunea Europeană au fost lansate luni la Bruxelles de negociatorul-şef al blocului comunitar, Michel Barnier, şi ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, într-o primă întâlnire pentru a stabili priorităţile procesului de divorţ.

Se aşteaptă ca Londra să…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE