Stab (FIC): Una dintre provocările actuale este transformarea creșterii economice într-o dezvoltare sustenabilă

Una dintre provocările actuale o reprezintă transformarea creșterii economice într-o dezvoltare sustenabilă, susține Eric Stab, președintele Consiliul Investitorilor Străini (FIC), la forumul „România 10 ani în UE. Progrese, perspective de dezvoltare, provocări”.


3e47b07e-5113-48ba-af53-b69214a5a503

„Cred că una dintre provocările de astăzi este să transformi această creștere mare a PIB într-o dezvoltare sustenabilă, într-o dezvoltare adevărată. Sau mai simplu spus: de la creștere economică la dezvoltare. Ce este dezvoltarea economică în fapt? Este materializarea prin rezultate tangibile și vizibile. Acesta este ceea ce cetățenii vor să vadă în fiecare zi. Ei vor să vadă rezultatul creșterii țării, iar infrastructura este o parte importantă”, a declarat Eric Stab.

Acesta a afirmat că în multe metropole din Vest există o dezvoltare a ceea ce se numește „smart city”, dar că este dificil de realizat aceasta în paralel cu cele care țin de gestionarea unor probleme curente, precum cele legate de transport sau managementul deșeurilor.

„Dacă te duci în orașe cu care București concurează, acolo sunt investiții masive an de an în domenii precum management inteligent al traficului, iluminat public inteligent, în cel de eficiență energetică. Și este într-adevăr foarte dificil să ai grijă în același timp de nevoile de bază ale cetățenilor și să nu pierzi contactul cu alte orașe care se concentrează pe soluții inteligente”, a menționat Eric Stab.

În ceea ce privește eficiența energetică,…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE