Statui ale unor supereroi din filme, expuse în temple budiste din Thailanda

Statui uriașe ale unor supereroi din filme, realizate din metal, au fost expuse recent în Asia alături de reprezentări ale lui Buddha. Această viziune surprinzătoare este oferită vizitatorilor de templele budiste din Thailanda, care se orientează spre modernitate pentru a ieși în evidență în peisajul religios din această țară, informează AFP.


6f405091-6e7c-4a84-b192-7625ccfd4cb9

Sursa foto: www.freemalaysiatoday.com

Este cazul templului Wat Ta Kien, situat la o oră de Bangkok, unde sunt expuse statui monumentale ale unor personaje din franciza cinematografică „Transformers”. În aceelași templu poate fi văzut și statuia unui zeu local, Garuda, care ține între mâini un telefon mobil.

„Templul a cumpărat cinci statui din ‘Transformers’ și le-a instalat în fața templului, pentru copiii care vor să se joace cu ele și pentru adulții care vor să facă fotografii”, a explicat pentru AFP Pra Vichien, unul dintre administratorii religioși ai edificiului.

El i-a asigurat pe credincioși că acest amestec de genuri nu reprezintă o problemă, iar statuile „Transformers” au doar o vocație recreațională.

Însă anumite voci din Thailanda au criticat această concepție adeseori mercantilă a budismului, care a intrat în contact cu societatea de consum, prin intermediul unor călugări care sunt mai interesați de donații decât de meditație.

Statuile „Transformers” provin din atelierul unui artist thailandez, Pairoj Thanomwong, care se bucură de un anumit succes și în străinătate, în special în Europa, grație unor…

citeste mai mult aici

categorii
Lifestyle
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE