SUA au trimis două bombardiere B-1B în Coreea de Sud pe fondul tensiunilor cu Phenianul

Două bombardiere strategice americane cu rază lungă de acţiune B-1B Lancers se vor antrena marţi cu avioane de luptă ale Coreii de Sud în peninsulă în cadrul unui exerciţiu obişnuit combinat, au anunţat responsabili militari sud-coreeni, citaţi de agenţia de presă Yonhap.


‘Forţele noastre aeriene intenţionează să organizeze astăzi (marţi) un exerciţiu comun cu doua B-1B în spaţiul aerian al Peninsulei Coreea’, a indicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ale Coreii de Sud, colonel-locotenentul Kim Sung-duk.

Se prevede ca două B-1B Lancers să survoleze Coreea timp de câteva ore împreună cu două avioane de luptă F-15K, a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt citat a subliniat că cei doi aliaţi desfăşoară cu regularitate astfel de exerciţii aeriene în acest format.

Trimiterea celor două bombardiere americane în Coreea de Sud de la baza din Guam intervine după anunţul făcut anterior că studentul american Otto Warmbier, de 22 de ani, repatriat la 13 iunie în Statele Unite cu grave leziuni cerebrale după cele peste 17 luni de detenţie în Coreea de Nord, a decedat luni.

Otto Warmbier, student la Universitatea din Virginia, a încetat din viaţă la un spital din Cincinnati luni (ora locală), potrivit familiei sale.

Într-o reacţie la anunţul morţii tânărului, Donald Trump a denunţat un regim nord-coreean ‘brutal’, ale cărui relaţii cu Statele Unite sunt deja extrem de tensionate.

Într-un comunicat, el a subliniat determinarea sa de a ‘împiedica pentru ca oameni nevinovaţi să sufere astfel de tragedii în mâinile regimurilor care nu respectă…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE