SUA: Rasismul, un factor care agravează astmul rezistent la tratamentul standard (studiu)

Un nou studiu arată că discriminarea rasială cu care se confruntă copiii și tinerii afro-americani exacerbează un tip de astm care nu răspunde la tratamentul standard, informează Xinhua, citând rezultatele unui studiu american.


a90a1b8a-44f4-4b99-a2b7-398983bdfc61

Cei 576 de participanți la studiu, afro-americani cu astm bronșic, cu vârste cuprinse între 8 și 21 de ani, au fost chestionați în legatură cu simptomele și medicația lor și testați pentru a vedea cum răspund la administrarea de albuterol, un bronhodilatator inhalator care descongestionează căile respiratorii inflamate.

Albuterolul este principala terapie împotriva astmului bronșic, însă pacienților care necesită doze regulate le sunt prescriși de obicei corticosteroizi inhalatori ca tratament preventiv pentru ameliorarea simptomelor și a funcției pulmonare.

„În astmul bine ținut sub control, te-ai aștepta la un răspuns scăzut la albuterol, deoarece pacientul nu are multe simptome, iar căile respiratorii nu sunt inflamate”, a explicat Neeta Thakur, asistentă la Universitatea din California, San Francisco (UCB).

Participanții au fost supuși de asemenea testelor de sânge pentru a măsura cantitatea de factor de necroza tumorală TNF-alfa, o citokină proinflamatorie implicată într-o serie de boli și identificată în niveluri ridicate la unii pacienți cu astm bronșic care răspund slab la tratamentul standard. În plus, participanții la studiu au fost întrebați dacă au fost hărțuiți, făcuți să se simtă inferiori sau împiedicați să…

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE