Takata se pregătește să intre în cărțile de istorie: japonezii ar urma să declare …

Scandalul Takata s-ar putea încheia. Zvonurile spun că niponii vor declara falimentul la finalul săptămânii și vor trece sub guvernarea rivalilor americani de la Key Safety Systems.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Scandalul Takata este aproape de final. Surse apropiate companiei și citate de Bloomberg spun că japonezii ar urma să declare falimentul în cursul acestei săptămâni.

Dar un zvon nu vine niciodată singur. Conform aceleiași surse, japonezii ar urma să fie preluați de Key Saftey Systems (KSS), o companie din SUA care produce airbag-uri, centuri de siguranță și alte componente dedicate industriei auto. KSS a fost cumpărată în urmă cu un an de Ningbo Joyson Electronic Corporation, o copanie cu sediul în China.

Vocile apropiate companiei spun că firma KSS ar urma să plătească 1.5 miliarde de euro pentru achiziția operațiunilor la nivel global. În același timp se dorește înființarea unei alte companii care să administreze datoriile Takata.

Takata și Key Safety Systems în România

La noi în țară, Takata deține trei unități de producție, două la Arad și una la Sibiu. 6.000 de oameni lucrează în cele trei centre, iar trecerea sub numele KSS ar urma să aducă și mai siguranță. În același timp, Key Safety Systems deține trei centre în România, unul la Arad și două la Hunedoara. Toate acestea produc aceleași componente precum cele deținute de Takata. În cazul…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE