TCL va produce componente pentru dispozitivele Vertu (Telefoane mobile)


Compania chineză TCL, care se află în spatele revenirii pe piaţă a dispozitivelor Alcatel şi BlackBerry, a încheiat un parteneriat cu producătorul britanic de smartphone-uri de lux Vertu (deţinut de asemenea de o companie chineză). TCL devine astfel furnizor de componente pentru Vertu, telefoanele companiei fiind acum înrudite cu noile dispozitive din „familiile” Idol şi DTEK. Desigur, preţurile telefoanelor Vertu nu vor scădea.

Practic, TCL se angajează să producă următoarele 30.000 de unităţi de smartphone-uri Vertu în China (sau cel puţin să ofere componentele necesare pentru asamblarea acestora), în timp ce carcasele acestora vor fi produse în continuare în Marea Britanie. Fiecare smartphone Vertu va fi finisat de mână şi va fi realizat în continuare din materiale de cea mai înaltă calitate precum oţel inoxidabil, piele naturală şi metale şi pietre preţioase.

Acest parteneriat valorează 40 de milioane de dolari (pe care Vertu îi plăteşte către TCL), o sumă mică având în vedere dimensiunile celor două companii, însă ar putea fi doar un test pentru o colaborare de durată mai lungă. TCL pare să se bucure de un succes destul de mare în ultima perioadă, smartphone-urile Alcatel fiind apreciate pe segmentul de piaţă mid-range, în timp ce dispozitivele BlackBerry abia încep să pătrundă pe anumite pieţe.

Cu un portofoliu care include şi producţia de dispozitive Turing, televizoare Roku, dispozitive Palm şi chiar o parte din producţia…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE