"The Mummy Returns": Fața și creierul unei demnitar egiptean mumificat au fost reconstituite de oamenii de știință

O echipă internațională de cercetători a reconstituit fața și creierul unei mumii egiptene de 3.500 de ani, descoperind un tratament de îmbălsămare unic, relatează site-ul LiveScience.


0e2df03a-1104-4110-ba33-8f60c5c0f2f7

Constând în capul conservat și în vase cu organele interne, rămășițele îi aparțin lui Nebiri, un demnitar egiptean care a trăit în timpul domniei faraonului Tutmes al III-lea (1479-1425 î. Hr.) din cea de a 18-a dinastie.

Mumia lui Nebiri a devenit celebră în urmă cu doi ani când a fost diagnosticată drept cel mai vechi caz de insuficiență cardiacă cronică.

„Avea între 45 și 60 de ani când a murit”, a declarat Raffaella Bianucci, bioantropolog în cadrul secției de medicină legală a Universității din Torino. „Mormântul lui din Valea Reginelor a fost jefuit în antichitate și trupul i-a fost distrus deliberat”, a adăugat ea.

În anul 1904, egiptologul italian Ernesto Schiaparelli a descoperit ceea ce a mai rămas din mumie, iar rămășițele sunt acum găzduite la Muzeul Egiptean din Torino.

Acum, după profanarea mormântului său, Nebiri a fost adus la viață prin mijloace criminalistice moderne. Folosind un tip special de tomografie computerizată și tehnici de reconstrucție facială, cercetătorii au produs o aproximare facială impresionantă.

Nebiri pare să fi fost un bărbat cu un nas proeminent, maxilare puternice, sprâncene drepte și buze destul de groase, notează LiveScience.

„Reconstrucția este drăguță, dar nu este numai artă în ochii mei”, a declarat Philippe…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE