Tot mai mulți șoferi își doresc mașini electrice: un studiu a arătat că 40% dintre ei …

Un studiu recent, desfășurat în 52 de țări, a arătat că 40% dintre șoferi își doresc o mașină electrică în următorii cinci ani.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Pe măsură ce popularitatea dieselului scade, electricele par să fie din ce în ce mai căutate. o demonstrează un studiu recent, elaborat de Dalia Research. Specialiștii au intervievat 43.000 de oameni din 52 de țări despre planurile lor de achiziție a unui vehicul cu zero emisii.

Bineînțeles, chestionarul a fost ceva mai amplu și a vrut să vadă care este probabilitatea achiziției unei mașini electrice în viitorul apropiat. Rezultatele studiului au arătat că 40% dintre respondenți vor o mașină electrică în următorii cinci ani.

În Statele Unite și Canada 31% dintre locuitorii orașelor intenționează să își schimbe mașina diesel sau benzină cu una electrică în intervalul sugerat de chestionar. În Mexic, procentul a fost și mai mare, urcând la 39%, însă statistica șocantă vine tocmai din Thailanda, acolo unde 66% dintre subiecții intervievați au declarat că ar trece la o mașină electrică în perioada imediat următoare.

Esential
43.000
de șoferi au fost chestionați în cadrul studiului.

Nici China nu este departe de această valoare, 58% dintre cei care au răspuns studiului Dalia fiind convinși că mașinile electrice trebuie să…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE