Trei compuşi care reduc tumorile la prostată, descoperite în turmeric, struguri şi mere

Un studiu recent al cercetătorilor din SUA, citat de Medical News Today, arată că în turmeric, mere şi struguri există mai mulţi compuşi naturali care au potenţialul de a reduce dimensiunile tumorilor de prostată: curcumina, care se regăseşte în turmeric, acidul ursolic, prezent în coaja de măr, şi resveratrolul, găsit în strugurii roşii şi în fructele de pădure.


Aceste substanţe par să aibă cele mai puternice efecte atunci când sunt asociate, este de părere cercetătorul Stefano Tiziani de la Universitatea Austin din Texas, coautor al studiului realizat alături de colegii săi şi prezentat în jurnalul „Precision Oncology“.

Tumorile la prostată reprezintă al doilea cel mai frecvent tip de cancer, după cel de piele, care afectează bărbaţii din SUA.

Studii anterioare au identificat o serie de compuşi, care se regăsesc în special în alimentele vegetale şi au potenţialul de a reduce riscul de cancer de prostată.

Pentru această cercetare, Tiziani şi colegii săi au utilizat o nouă metodă de screening cu randament mare cu care au fost testate 142 de substanţe naturale în vederea identificării celor mai eficiente în stoparea dezvoltării celulelor care alcătuiesc tumorile la prostată.

Compuşii au fost testaţi pe celule canceroase prelevate de la şoareci şi oameni, atât individual cât şi prin asociere.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că în cazul asocierii dintre acidul ursolic şi curcumină sau resveratrol, compuşii naturali au împiedicat absorbţia glutaminei de către celulele canceroase având ca urmare prevenirea dezvoltării…

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE