Tudose aruncă din avion impozitul pe cifra de afaceri

Premierul Mihai Tudose a declarat că impozitul pe cifra de afaceri nu va mai fi introdus, el precizând că a luat decizia în avion, în drum spre Bruxelles. ”Consideraţi subiectul închis”, le-a spus Tudose jurnaliştilor.


Întrebat care au fost argumentele pentru a renunţa la introducerea impozitului, premierul a spus că acesta era „ca o coasă”, astfel că nu puteai să alegi firele pe care le tai, fiind afectate şi firmele care plătesc corect impozit pe profit. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat şi el că simulările arătau că acea măsură ar fi produs efecte bune într-o anumită privinţă, dar „ar fi afectat societăţile comerciale din România care acţionează corect şi îşi plătesc în mod onest datoriile către stat”.

Atât Tudose, cât şi Dragnea au subliniat însă că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care „se cred mai deştepţi ca statul”, referindu-se la companiile care nu declară profit în România.

Plata impozitului, acolo unde se face profitul                                    

O primă măsură compensatorie anunţată de premier este că România va implementa Directiva UE privind plata impozitului în ţara unde se face profitul, scopul fiind de a evita diminuarea bazei de impozitare de către companiile care încearcă să eludeze statul român la plata contribuţiilor.

„Vom putea urmări cum pleacă banii nejustificat din ţară şi să găsim o modalitate, împreună cu colegii europeni, de a impozita acest lucru. În fapt, sunt agenţi…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE