Tudose despre transferul contribuțiilor de la angajator la angajat: Ministerul de Finanțe lucrează la acest lucru

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, după ședința coaliției de guvernare, că Ministerul Finanțelor lucrează la un proiect care vizează transferul contribuțiilor la stat de la angajator la angajat, acesta urmând să intre în vigoare începând cu anul viitor.


11f3ed64-03c3-4a69-8327-2aa7f39809f7

Întrebat dacă transferul de contribuții se va realiza până la anul, Tudose a răspuns: „Vorbim despre acei 2.000 de lei care sunt de fapt 1.500. Da, Ministerul de Finanțe lucrează la acest lucru”.
„Începem cu salariul minim ca să fim siguri și este la pachet cu acea măsură de plătit angajatorul contribuțiile pentru salariul minim, pentru cei care sunt cu acea fracție, acel part-time, cel puțin pe hârtie”, a explicat Tudose.

Chestionat dacă de la anul angajatul va plăti doar impozitul separat, iar angajatorul CAS și CASS, premierul a răspuns că da.

Legat de introducerea măsurii de TVA split, Tudose a explicat: „La TVA split încercăm să fie din septembrie, tot ca un mijloc de disciplină financiară. Trebuie să recuperăm niște întârzieri, sunt o mulțime de lucruri care au încremenit câteva luni”.

„Mecanismul este foarte simplu. Când dumneavoastră cumpărați ceva, un obiect, dacă 100 de lei este baza, plătiți 119 lei, comerciantului 100 de lei îi rămân în conturi, 19 lei îi punem în contul domniei sale de TVA care rămâne al lui, dar cu parola la stat. Încercăm să evităm acele firme care nu plătesc TVA, apoi ne trezim cu ele în faliment sau pur și simplu dispărute. Dacă dispare, dispare cu banii…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE