Tudose: Este imperativ să avem în vedere eficientizarea, raționalizarea și economia în cheltuirea banului public

Premierul Mihai Tudose a coordonat luni, la Palatul Victoria, prima reuniune a Comitetului interministerial de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului, context în care a calificat ca imperativ obiectivul eficientizării, raționalizării și economiei în cheltuirea banului public.


50e97a47-021d-40ef-a940-c7ac78394f6e

„Suntem cu toții conștienți de responsabilitatea pe care o avem în cheltuirea banului public. De aceea, este imperativ să avem în vedere trei cuvinte cheie: eficientizare, raționalizare, economie”, a subliniat premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sursa citată adaugă că ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a precizat că prin intermediul Comitetului se vor realiza o mai bună comunicare interministerială și o cunoaștere mai detaliată a proiectelor, astfel încât fondurile alocate pentru finanțarea acestora să fie cât mai eficient cheltuite și în termenele stabilite.

La nivelul comitetului s-a stabilit începerea unui proiect-pilot privind achiziția centralizată de medicamente și materiale sanitare, urmare a consultărilor care au avut loc în ultima perioadă între Ministerele Sănătății și Finanțelor.

„Aplicarea acestui proiect-pilot are scopul să reducă cheltuielile publice și urmează să fie extins și la nivelul altor ministere”, se arată în comunicat.

Comitetul interministerial de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice la nivelul Guvernului va avea în continuare reuniuni periodice.

La ședința de luni au mai participat…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE