UniCredit vinde credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro

Cel mai mare grup bancar italian, UniCredit SpA, a semnat un acord cu Pimco şi Fortress pentru vânzarea unui portofoliu de credite neperformante (NPL) în valoare de 17,7 miliarde de euro, transmit ANSA şi Reuters.


Tranzacţia va majora indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al UniCredit cu zece puncte de bază.

UniCredit SpA a finalizat recent o emisiune record de acţiuni, în valoare de 13 miliarde de euro (13,7 miliarde de dolari), care a dus la majorarea indicelui de adecvare a capitalului la 11,45% la 31 martie 2017, peste estimările analiştilor.

Anul acesta indicele va depăşi 12%, a anunţat recent UniCredit.

UniCredit este singura bancă italiană de importanţă sistemică, dar indicele său de adecvare a capitalului este mult în urma rivalelor sale, chiar dacă de la criza financiară a obţinut 14,5 miliarde de euro după trei emisiuni succesive de acţiuni.

De asemenea, până în 2019, UniCredit SpA va concedia încă 6.500 de angajaţi, pentru a-şi reduce costurile anuale cu 1,7 miliarde de euro, iar pentru acest an nu va plăti dividende.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE