Vasile Şirli, un artist cu „stea“, premiat la Gala Celebrităţilor de la Sibiu

Aleea Celebrităţilor din Sibiu s-a îmbogăţit sâmbătă, 17 iunie, cu şase personalităţi marcante din cultura „planetară“, aşa cum a numit-o directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac. Vasile Şirli, Philippe Genty, Rimas Tuminas, Ohad Naharin, Marcel Iureş şi Robert Wilson au fost artiştii ale căror nume au completat colecţia de stele de pe aleea dintre zidurile-simbol ale Cetăţii Sibiului, „cetate care nu a fost cucerită până acum decât de artişti”.


FOTO: Sebastian Marcovici

Institutul Cultural Român (ICR) a fost reprezentat la festivitate de preşedintele instituţiei, Liliana Ţuroiu, şi de vicepreşedintele Krizbai Béla Dan.


Ceremonia de pe Aleea Celebrităţilor a continuat cu Gala Celebrităţilor, unde fiecare artist cu „stea“ a fost onorat, pe scena Sălii Thalia, de personalităţi invitate în cadrul FITS, ajuns la cea de-a 24-a ediţie.

Preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu, a deschis Gala Celebrităţilor de la Sibiu şi i-a înmânat primul premiu compozitorului Vasile Şirli.


„Vasile Şirli este un artist extraordinar, un om cu adevărat delicat şi dedicat. Tema acestei ediţii a Festivalului este «Iubire», iar Vasile Şirli rămâne compozitorul de suflet al tinereţii noastre, autorul «Neîmplinitelor iubiri». Un om absolut fermecător, de încredere, pe care toţi cei care l-au întâlnit îl iubesc necondiţionat. Este o onoare şi o bucurie pentru mine ca, în numele Institutului Cultural Român, să-i decernez lui Vasile Şirli acest premiu în cadrul Galei Celebrităţilor de la…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE