Volkswagen ID Buzz, confirmat pentru producție: Bus-ul electric și autonom va avea versiune …

Volkswagen a confirmat lansarea în producția de serie a conceptului ID Buzz, un Bus complet electric care va putea să se conducă singur.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

La începutul acestui an, Volkswagen a dezvăluit ID Buzz, conceptul electric și autonom al unui vehicul bazat pe celebrul microbuz din anii ’50-’70.

Conceptul face parte din seria de concepte electrice lansate sub brandul ID, iar constructorul german a confirmat că acesta va beneficia și de o versiune de serie al cărei nume nu a fost încă stabilit.

„Mașinile emoționale sunt foarte importante pentru brand. Încă vindem multe unități Beetle, în special pe piețele americane. Dar avem și Microbus-ul pe care l-am arătat și recent am decis să îl producem”, a explicat Herbert Diess, șeful Volkswagen.

În plus, șeful departamentului de design, Oliver Stefani, a dezvăluit anterior că modelul de serie ar putea avea și alte modele derivate, la fel cum s-a întâmplat în cazul tradiționalului microbuz.

„T1 a avut de asemenea câțiva membri de familie, cum ar fi pick-up-ul sau Samba, așa că ar fi multe posibilități cu această mașină”, a explicat el.

Modelul de serie derivat din conceptul ID Buzz va face parte dintr-o amplă ofensivă a celor de la Volkswagen pe piața mașinilor electrice, ca parte a planurilor ambițioase de a lăsa în urma celebrul scandal Dieselgate.

Via Motor Authority

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE